Publikowanje demokratizować

Swoboda wuwiwanja. Swoboda měnjenja. Swoboda źělenja.

Naša misija

WordPress je softwara za kóždeho, kotraž wažnosć na bjezbarjernosć, wukon, wěstotu a lochke wužiwanje kładźe. Wěrimy, zo wulkotna softwara měła z minimalnej konfiguraciju fungować, tak zo móžeće so na to koncentrować, swoju stawiznu, produkt abo słužby dźělić. Zakładna software WordPress je jednora a přewidźomna, zmóžnja tuž lochki start. Skići tež wukonliwe funkcije za róst a wuspěch.

Wěrimy do demokratizowanja publikowanja a swobodow, kotrež z wotewrjenym žórłom přińdu. Tuta ideja so wot wulkeho zhromadźenstwa ludźi podpěruje, kotřiž zhromadnje dźěłaja a k tutomu projektej přinošuja. Zhromadźenstwo WordPress je hospodliwe a wotewrjene. Zahoritosć našich sobuskutkowarjow wuspěch WordPress doprědka ćěri, štož zaso wam pomha, waše cile docpěć.

Sobuskutkowarjo WordPress dźěłaja dokoławokoło globusa a su njeličomne hodźiny nastroj wuwili, kotryž publikowanje demokratizuje. WordPress je softwara wotewrjeneho žórła, kotraž je darmotna a njezapłaćomna.

Technologija

Zhońće wjace wo WordPress, hdźež je był a hdźe póńdźe.

Podrobnosće

Je tak wjele podrobnosćow. Wostańće z podrobnosćemi na běžnym.

Ludźo

Zhońće wjace wo zhromadźenstwje a kak wuńdźemy.

Naša stawizna

WordPress started in 2003 when Mike Little and Matt Mullenweg created a fork of b2/cafelog. The need for an elegant, well-architected personal publishing system was clear even then. Today, WordPress is built on PHP and MySQL, and licensed under the GPLv2. It is also the platform of choice for over 43% of all sites across the web.

Projekt wotewrjeneho žórła WordPress je so poněčim na progresiwne wašnje dale wuwiwał, podpěrany wot nazhonjenych, entuziastiskich wuwiwarjow, designerow, wědomostnikow, blogowarjow a dalšich. WordPress kóždemu móžnosć skići, něšto wutworić a dźělić, wot ručnodźěłanych wosobinskich anekdotow do swět měnjacych hibanjow. Ludźo z wobmjezowanym nazhonjenjom móža jón „direktnje“ wužiwać a nazhonjeni ludźo móža jón na kedźbyhódne wašnje přiměrić.

Wustawa

WordPress podleži licency General Public License (GPLv2 abo pozdźiša), kotraž skići štyri hłowne swobody. Wobhladujće to jako wustawu WordPress:

1. swoboda

Móžeće program za kóždy zaměr wužiwać.

2. swoboda

Móžeće wuslědźić, kak program funguje a jón po swojich přećach změnić.

3. swoboda

Móžeće jón dale rozdźělić.

4. swoboda

Móžeće kopije swojich změnjenych wersijow na druhich rozdźělić.